Klíčová témata

ICEJ se soustředí na hledání Božího pokoje. Nechceme přitom přihlížet jakékoli nespravedlnosti. Věříme, že Izrael má právo žít v zemi, kterou mu Bůh zaslíbil, a že Jeruzalém musí zůstat jeho nedělitelným hlavním městem pod židovskou správou. To je náš výchozí bod.

Mnohé klíčové otázky týkající se Blízkého východu však vyžadují komplexní odpovědi. Ať již jde o existenční hrozbu, které čelí Izrael ze strany teroristických organizací jako je Hamás a Hizballáh, či vzrůstající kampaň snažící se o delegitimizaci práva Izraele na vlastní obranu, křesťané musí být lépe informováni. ICEJ je zdrojem vyvážených, biblicky zakotvených informací.

Díky globálnímu zastoupení existují místní zastoupení ICEJ ce více než 90 zemích světa. Seznamte se s prací české kanceláře: můžete se zúčastnit veřejných akcí nebo přednášek na aktuální témata, Objednejte si časopis “Slovo z Jeruzaléma”, který přináší pravidelně analýzy, komentáře a duchovní zamyšlení, jež vám pomohou orientovat se v složité problematice blízkovýchodního konfliktu a budou vás inspirovat k tomu, k čemu jsme jako křesťané zejména povoláni: k modlitbám.