Modlitební kampaň - Izajáš 62

Církve, skupiny i jednotlivci po celém světě se každý měsíc připojují k modlitbám za Izrael, a to na základě příkazu, který nalézáme v 62. kap. Izajáše:

Na tvých hradbách, Jeruzaléme, jsem ustanovil strážce, 

po celý den i celou noc nikdy nebudou zticha.

Vy, kteří připomínáte Hospodina, nedopřávejte si klidu.

Ani jemu nedopřejte klidu, dokud Jeruzalém neupevní

a dokud ho neučiní na zemi slavným.

Zveme vás, aby jste se připojili k tomuto celosvětovému hnutí modlitby. Každý měsíc dáváme k dispozici modlitební témata, za která se můžete modlit společně i jednotlivě. Pokud můžete, připojte se k nám prosím v modlitbách každou první středu v měsíci, kdy znějí celým světem naše přímluvné modlitby. Témata k modlitbám pravidelně zveřejňujeme na těchto stránkách.
 

 

 

Modlitební dopis na březen 2024

„Hle, v oněch dnech a v onom čase, kdy změním úděl Judy a Jeruzaléma, shromáždím všechny pronárody, svedu je do Doliny Jóšafatu (to je Hospodin bude soudit) a budu je tam soudit kvůli svému lidu, kvůli svému dědictví, kvůli Izraeli, kterého rozehnali mezi pronárody. Mou zemi rozdělili a o můj lid losovali. Dávali chlapce za nevěstku a děvče prodávali za víno – a pili. (Jl 4,1–3)

Drazí spolumodlitebníci,

v Jeruzalémě se v nadcházejícím měsíci budeme snažit sloužit Izraeli a utěšovat ho. Před několika dny všichni na celém světě mohli vzhlédnout k úplňku. Pro mě to znamenalo, že do svátku moed sukot, kdy začíná Svátek stánků, zbývá ještě osm úplňků. Svátek se zdá být uprostřed současné války tak vzdálený, přesto tento konflikt začal masakry Hamásu na svátek Simchat Tóra, závěrečný velký svátek loňského svátku stánků, již 7. října.
 

Věřím, že prožíváme nástup dnů z knihy proroka Jóela 4,1–3.
 

1. – Žijeme v době, kdy Bůh přivádí zpět judské a jeruzalémské zajatce...

2. – Vidíme také, jak Bůh shromažďuje všechny národy, aby je přivedl do údolí Jóšafat a tam je soudil za svůj lid a své dědictví Izrael, protože tolik lidí se je snaží znovu rozptýlit mezi národy a rozdělit si jeho zemi...

3. – Národy losují o Hospodinův lid a znehodnocují život izraelských synů a dcer.

Mnohé národy se totiž v současné době snaží donutit Izrael, aby ve svém starobylém, biblickém srdci přijal palestinský stát.

V mnoha národech se ozývají výzvy, aby byli Židé ze země vystěhováni, nebo aby zde byli dokonce vyvražděni. Oblíbená mantra „Od řeky k moři, Palestina bude svobodná!“ je nyní v Německu, které právem uznává, že jde o výzvu ke genocidě Židů, zakázána.

Národy chtějí, aby Izrael přestal pátrat po 136 izraelských rukojmích, kteří jsou stále drženi v Gaze a z nichž mnozí jsou znásilňováni nebo vyměňováni za peníze a protislužby, jak dosvědčují ti, kteří byli propuštěni.

Modleme se za naše národy a sbory, aby nám Bůh dal čas k pokání dříve, než nás začne soudit.

Věřím, že nás Bůh přivádí do údolí soudu a rozhodnutí (Jl 4,14) a odhalí, které národy jsou „ovčí“ a které „kozí“. (Mt 25,31–46)
 

Kéž Bůh vyzve církev k pokání a kéž tváří v tvář tomuto zlu vůči Jeho lidu nemlčíme.

 
Barry R. Denison
viceprezident pro operativní činnost
Mezinárodní křesťanské velvyslanectví Jeruzalém
 

 

                                                           MODLITEBNÍ BODY
                                                           na březen 2024

Příští den modliteb a postu v rámci naší celosvětové modlitební kampaně Izajáš 62 bude ve středu 6. března 2024. Také se prosím přidejte k našemu každodennímu celosvětovému modlitebnímu shromáždění každý den v 16:00 (izraelského času) k modlitbě za izraelský národ v době války. Více informací najdete na stránce: on.icej.org/ICEJGlobalPrayer. Rovněž se s námi můžete spojit na stránce: prayer@icej.org


MODLITBA ZA IZRAEL

 

  1. Modlete se, aby se Izraeli podařilo dosáhnout úplného vítězství nad teroristickou milicí Hamás v Gaze a zbavit Izrael a palestinská území jejího ničivého, démonického vlivu. Modlete se, aby Hamás už nikdy nebyl schopen provádět zvěrstva vůči Izraeli a utlačovat a indoktrinovat palestinský národ. Modlete se, aby izraelští představitelé měli sílu a odhodlání dobojovat válku až dokonce, aby si nenechali vítězství proklouznout mezi prsty, jako se to stalo v předchozích konfliktech. (Ž 98,1)
     
  2. Děkujte Pánu za to, že někteří rukojmí se mohli vrátit domů do Izraele. Pokračujte prosím v modlitbách za zdraví a svobodu pro zbývajících 136 rukojmích nadále držených v Gaze. Modlete se, aby je buď osvobodily IDF, nebo aby se dostali domů díky dohodě o propuštění rukojmích, kterou si Izrael bude moci dovolit uzavřít. 
  3. Modlete se, aby nebeská ochrana obklopila všechny izraelské vojáky, kteří bojují, aby bránili svůj národ, aby nedošli újmy. (Ž 91)
  4. Modlete se, aby izraelský národ zůstal jednotný ve válce i během míru po jejím skončení. Modlete se, aby Izraelci důvěřovali především Pánu, že jim dopřeje vítězství a mír. (Jb 25,2; Ž 147,12–14; Ř 14,19) 
  5. Modlete se, aby Palestinci zanechali nenávisti vůči Izraeli a naučili svoje děti žít v míru s židovským státem a národem. Modlete se, aby se odvrátili od proklínání Izraele, které jen uvaluje kletbu na ně samé. (Gn 12,3) Modlete se, aby palestinští představitelé úplně přestali s kampaní za delegitimaci, démonizaci a destrukci Izraele a konečně uznali a přijali právo Izraele na existenci jako národního židovského státu. Modlete se, aby Blízký východ zvolil mírové soužití s Izraelem jako židovským a demokratickým státem, aby se v každém státě objevili správní vůdčí představitelé, kteří s Izraelem uzavřou mír.
  6. Modlete se za zaměstnance Křesťanského velvyslanectví a další křesťanské dobrovolníky v Izraeli, kteří pomáhají zajistit humanitární pomoc, aby měli dostatečné prostředky, aby mohli v této těžké době pomoci potřebným a vysídleným izraelským rodinám. Modlete se za jejich zdraví a sílu během této rušné a obtížné doby. 
  7. Modlete se za duchovní obnovu a posvěcení mezi mladými židovskými a arabskými věřícími v arabských zemích, aby měli mnoho odvahy a víry při komunikaci se svými protějšky v Zaslíbené zemi. Modlete se, aby se učili a toužili být služebníky míru a usmíření v této zemi konfliktů. Modlete se, aby četli Boží slovo a každý den nesli plody Svatého ducha. 
  8. Modlete se, aby mnoho dalších Arabů přišlo na pomoc Izraeli v bitvě proti Hamásu, aby Izraeli poskytli informace, kde se nacházejí rukojmí, a aby pomohli do regionu vnést mír.
  9. Modlete se, aby arabské církve v Izraeli a v okolí Blízkého východu zůstávaly v Pánu jako nikdy dříve a jasně zářily, zvláště zaujetím jasného morálního stanoviska ohledně zla páchaného Hamásem. Modlete se, aby také přijaly obnovu Izraele jako Boží slib v Písmu. 
  10. Modlete se, aby tento konflikt přinesl duchovní obnovu v Izraeli a na Blízkém východě ve jménu Ješuy.