Videa

Obrazy z Jeruzaléma díl 10

Nejnovější díl magazínu ICEJ je věnován 75. výročí založení Izraele. Připomeneme britského ministra zahraničí lorda Balfoura, který v roce 1917 svou deklarací položil základ pro mezinárodní uznání židovského státu; motivací mu byla jeho biblická víra.

Více informací

Obrazy z Jeruzaléma díl 9

„Mlčet tváří v tvář zlu je samo o sobě zlem“ Dietrich Bonhoeffer V nejnovějším dílu magazínu ICEJ se věnujeme památce obětí a hrdinů šoa. V hebrejském kalendáři připadá tento den letos na 18. dubna a nazývá se jom ha šoa ve gvura – tedy den památky obětí holocaustu, ale...

Více informací

Obrazy z Jeruzaléma - díl 8

Vychází osmý díl magazínu ICEJ Obrazy z Jeruzaléma Libanon má v Bibli pozitivní obraz. Týrský král Chíram, přítel Davidův, dodával Šalomounovi dřevo na stavbu chrámu. Verš v titulku je z Písně písní 4:8 a ilustruje Šalomounův vztah k sousední severní zemi.

Více informací

Connection 2023

Více informací

Connection 2023

Více informací

Obrazy z Jeruzaléma - díl 7

Jak vidí současné postavení Izraele na mezinárodní scéně Velvyslankyně státu Izrael v ČR Anna Azari? Co je to křesťanský sionizmus a jaká je globálni role organizace ICEJ? Co se odehrálo během Jomkippurské války? Židovští a arabští křesťané ukazují, že smíření a vzájemná...

Více informací

Svátek stánků 2022 (Video)

Přidejte se k nám letos na Sukót! ICEJ s velkou radostí oznamuje, že bude v Jeruzalémě pořádat opět veřejnou, fyzickou oslavu Svátku stánků, po covidové přestávce poprvé od roku 2019. Letošní shromáždění se bude konat 9.–16. října.

Více informací

Záchrana ukrajinských Židů se rozběhla

Více informací

Envision

Globální pandemie Covid-19 otřásá celou planetou už dva roky. Zažíváme dramatické změny a dá se bez nadsázky říci, že celý svět se ocitá na křižovatce. Tato nová doba vyžaduje, abychom uprostřed zmatku dokázali rozpoznat Boží hlas a vedení.

Více informací

Přání od ICEJ Jeruzalém k novému roku

Máme za sebou úžasný rok 2021. Pandemie nás nezastavila ani na chvíli a my jsme mohli pokračovat v projektech, které prakticky pomáhají všem obyvatelům Izraele. Potěšte se spolu s námi co vše se nám díky vám podařilo.

Více informací