Naléhavá výzva: Izrael v krizi

Palestinští teroristé v Gaze našli nový způsob, jak svým izraelským sousedům způsobit co největší škody: zneužili nevinnou dětskou zábavu pouštění draků. K drakům připevňují zápalné lahve nebo nádoby s hořícím uhlím, které pouštějí po větru na izraelské území. Od března takto způsobili přes 300 požárů, zničena jsou pole s úrodou i lesy, škoda jde do desítek milionů korun. Izraelská organizace pro ochranu přírody a parků informovala, že požáry vypálily rozsáhlou oblast přírodní rezervace Karmiya, která se nachází v blízkosti hranice mezi Izraelem a pásmem Gazy.

O následcích takového ekoterorismu si můžete udělat obrázek sami na základě tohoto krátkého videa:

https://www.youtube.com/watch?v=T-iBM9UacdI

Mezinárodní křesťanské velvyslanectví Jeruzalém provozuje krizový fond, z něhož hradíme pomoc potřebným v naléhavých případech. Týká se to zejména obětí teroru a přírodních katastrof. Byli jsme na místě mezi prvními, když před několika lety vypukl ničivý požár na severu Izraele. Nyní sledujeme situaci na jihu Izraele. Disponujeme zkušeným týmem hebrejsky hovořících pracovníků, kteří jsou schopni posoudit potřeby a rychle reagovat.

Pomozte nám pokračovat v této službě a přispějte do tohoto krizového fondu. Dary na tento účel zasílejte na účet č. 2001528834/2010​, var. symbol 106.

Můžete zaplatit také zabezpečeným online převodem přímo na stránkách www.icej.cz

Zpráva o krizové pomoci

Když na jaře začali být obyvatelé v blízkosti Pásma Gazy sužováni novým druhem teroru – zápalnými draky a balóny, které devastují krajinu – vydali jsme celosvětově naléhavou výzvu s žádostí o příspěvky do krizového fondu, z něhož hradíme pomoc potřebným v takových případech. Náš tým zjistil, že pro boj proti požárům je nejpotřebnější terénní hasičské vozidlo: je to jediná technika, která dokáže reagovat dostatečně rychle a účinně a uhasit počínající oheň v jakémkoli terénu dříve, než se z něj stane velký požár.

Děkujeme všem, kteří zareagovali a zaslali finanční příspěvek. Čeští křesťané zaslali od počátku roku 2018 na krizový fond částku 103 620 Kč. Z celosvětových příspěvků se nám podařilo k dnešnímu dni zakoupit pět takových hasičských přívěsů (jeden z nich stojí 15 500 USD). Můžeme zaručit, že Izraelci se dozvědí, že s pořízením potřebné techniky v době největší nouze pomohli křesťané jako vy.

ukázka hasičského vozidla https://www.youtube.com/watch?v=iZhqunSKKrg

Do krizového fondu, z něhož se financují podobné urgentní projekty, můžete přispět i vy. Dary na tento účel zasílejte na účet č. 2001528834/2010, var. symbol 106.