Novinky

Česká věž – rozhledna v Jeruzalémě

Vážení přátelé,

Ve spolupráci s Českým centrem Tel Aviv si Vás dovolujeme pozvat k účasti na významném projektu spolupráce mezi Českou republikou a Státem Izrael, mezi českou a izraelskou společností a mezi křesťany a židy.

Více informací

Den Jeruzaléma (23.5. 2017 Praha)

Vážení přátelé, dovolte nám vás co nejsrdečněji pozvat na slavnostní setkání lidí dobré vůle u příležitosti Dne Jeruzaléma, které proběhne v Katedrále sv. Víta, Václava a Vojtěcha na Pražském hradě dne 23.5.2017 od 18:00.

Více informací

Ejhle člověk: Ježíš v izraelském umění

V prestižním Izraelském muzeu v Jeruzalémě, mezi jehož nejznámější exponáty patří svitky od Mrtvého moře, byla koncem prosince otevřena mimořádná výstava, jejímž tématem je zobrazování Ježíše židovskými umělci. Zahrnuje díla židovských malířů, grafiků a sochařů od 19. století až do dnešní doby a zkoumá, jak se vyrovnávali s postavou Ježíše.

Více informací

Co se děje v Prostějově?

Co se to děje v Prostějově? Tuto otázku si možná v posledních měsících položila i řada našich čtenářů v souvislosti s kauzou starého židovského hřbitova a stížnostmi na antisemitské projevy. Pokusili jsme se zjistit, oč jde.

Více informací

D. Meron: Postavení Izraele se zlepšuje

Počátkem roku byl jmenován novým izraelským velvyslancem v České republice pan Daniel Meron. Měli jsme možnost s ním hovořit ještě předtím, než se oficiálně ujal svého úřadu, k čemuž došlo po předání pověřovacích listin do rukou prezidenta České republiky v březnu.

Více informací

Jeruzalém je hlavní město Izraele

/img/static/downloads/vyzva_Parlamentu_CR_k_usneseni_o_hl.mst_St._Izrael_-_24042017.pdfNastal čas pojmenovat věci pravými jmény

Česká pobočka ICEJ spolu s Centrem Sion zahajuje veřejnou podpisovou akci na podporu výzvy poslancům Parlamentu ČR, aby přijali usnesení, jímž potvrdí, že považujeme Jeruzalém za hlavní město Izraele. Smyslem naší občanské iniciativy je ukázat poslancům, že tento názor sdílí řada jejich voličů.

Více informací

Chaverut 2017

Město Valašské Meziříčí ve spolupráci s českou pobočkou ICEJ připravilo 13. ročník série programů.

Více informací

Soutěž ve znalostech Bible Ezdráš 2017

Pozvánka na soutěže ve znalostech Bible Ezdráš 2017.

Více informací

Stanovisko k pařížské konferenci o Blízkém východě

Evropská koalice pro Izrael vydala následující stanovisko k summitu svolanému na 15. 1. 2017 do Paříže. ICEJ ČR se s ním plně ztotožňuje. Ve světle rezoluce Rady bezpečnosti OSN č. 2344 a projevu amerického ministra zahraničí Kerryho ze dne 28. 12. 2016 vyjadřujeme hluboké znepokojení z nadcházející konference v Paříži.

Více informací

Stanovisko ICEJ k rezoluci RB OSN č. 2334

Rezoluce Rady bezpečnosti OSN č. 2334 přijatá 23. prosince 2016 rozhodně není dobrým vánočním dárkem tomuto světu. Nepřináší ani pokoj, ani nesvědčí o dobré vůli.

Více informací