Novinky

Když se učedníci ptali Ježíše na Olivové hoře, jaká budou znamení jeho příchodu a skonání věku, Ježíš začal svou odpověď slovy: „Dávejte si pozor, aby vás někdo nesvedl.“

Bitva o pravdu

Více informací
Jeruzalémský think tank Jerusalem Center for Public Affairs (JCPA) uspořádal v září letošního roku sympozium věnované jednomu neblahému výročí: 80 let od podpisu Mnichovské dohody. Hlavní referáty přednesli ředitel JCPA Dore Gold, profesor Hebrejské univerzity Šlomo Avineri, Dr. Martin Kramer z Shalem College a dopisovatelka londýnských Timesů a Jerusalem Post Melanie Phillips.  

Izrael přemýšlí o Mnichovské dohodě

Více informací
„Chci, aby mé děti sloužily v izraelské armádě!“ Tuto větu nevyslovil židovský občan Izraele, nýbrž palestinský Arab, muslim s kořeny v jednom hebronském klanu, kterého rozhodně nelze podezřívat z přátelství k Izraeli.

Palestinské učebnice: démonizace a delegitimizace židovského státu Izrael

Více informací
Ve třech předchozích konfliktech mezi Izraelem a Hamásem v Pásmu Gazy, které se odehrály v letech 2008-9, 2012 a 2014, dosahoval Izrael stále silnějšího odstrašujícího účinku. Zatímco před koncem roku 2008 odpaloval Hamás v průměru 1000 raket ročně, po prvním kole bojů poklesl tento počet na 400, po roce 2012 na méně než 250 a po roce 2014 „byla země klidná téměř po čtyři roky“

Proč Hamás eskaloval konflikt a proč se mu to vyplácí

Více informací
Jeruzalém je kritizován kvůli svému novému základnímu zákonu, jehož obdobu ale najdeme v ústavách mnoha evropských zemí

Přiznejme si: Izrael je židovský stát

Více informací
Mezinárodní křesťanské velvyslanectví Jeruzalém předalo dne 16. května první Kýrovu cenu prezidentovi Guatemaly Jimmy Moralesovi za jeho rozhodnutí uznat Jeruzalém jako hlavní město Izraele a přemístit do něj své velvyslanectví. 

Kýrova cena pro odvážné

Více informací
V úterý 15 května se konala v Brně na Moravském náměstí oslava 70. výročí vzniku státu Izrael, která navazovala na celodenní akci Brno čte Bibli. Pořadateli byli ICEJ a Spolek OROT Brno.

Brno žehná Izraeli

Více informací
Objektivně viděno, svět věnuje Státu Izrael nadprůměrnou pozornost. Se svými 8,4 miliony obyvatel zaujímá Izrael 96. místo ve světě, hned za Tádžikistánem a Hondurasem a před Rakouskem a Švýcarskem.

Izrael sedmdesátiletý

Více informací
V neděli 22. dubna 2018 proběhl při příležitosti Dne památky obětí holocaustu (Jom ha-šoa) již patnáctý ročník akce Kulturou proti antisemitismu, kterou pořádá Mezinárodní křesťanské velvyslanectví Jeruzalém. Program byl letos věnován především 70. výročí vzniku Státu Izrael.  

Všichni jsme lidi 2018

Více informací
Palestinští teroristé v Gaze nalezli nový způsob, jak svým israelským sousedům způsobit co největší škody.

Hořící Izrael

Více informací