Novinky

Nakladatelství Rosa vydalo knihu, kterou by si měli přečíst všichni, kdo se zajímají o Blízký východ, Izrael, islám a křesťanství. Ano, kniha může oslovit takto široký okruh čtenářů, protože její poselství je univerzální a velmi silné.  

Syn Hamásu říká: Milujte své nepřátele

Více informací
Biblický svátek stánků (sukót) je čas radosti, oslavy a díkůvzdání za úrodu. Je to také čas ohlédnutí, a tak bychom se chtěli s vámi podělit o některé silné momenty z letošní oslavy, kterou ICEJ pořádá v Jeruzalémě od roku 1980, a současně vás pozvat, abyste se k nám v příštím roce připojili. 

Svátek stánků v Jeruzalémě 2018

Více informací
Jak se dá změnit budoucnost palestinského lidu? Jedna z cest je nabídnout pomocnou ruku palestinské mládeži. Změna postojů mezi mladými Palestinci představuje jednu z nejdůležitějších met, jejíž dosažení dává naději jak na lepší vyhlídky pro Palestince jako národ, tak i pro jejich vztah k Izraeli. Křesťanské velvyslanectví si tuto skutečnost uvědomuje, a to je také důvod, proč podporujeme křesťanský skautský oddíl v Betlémě.

Lepší cesta pro betlémskou mládež

Více informací
Autor: Giulio Meotti, 27.11.2018 23:15  "Více než čtvrtina Evropanů se domnívá, že Židé mají příliš velký vliv na podnikání a finance. Téměř jeden ze čtyř lidí uvedl, že Židé mají příliš velký vliv na konflikty a války po celém světě. "

180 milionů Evropanů nenávidí Židy.

Více informací
Prezident Zeman přijel do Izraele s poselstvím solidarity Česká republika se na několik listopadových dnů dostala v Izraeli na první stránky novin. Prezident Zeman při své státní návštěvě otevřel v Jeruzalémě Český dům, který bude sídlem několika vládních institucí, a pronesl jako první český politik v historii proslov v Knesetu.  

Prezident Zeman přijel do Izraele s poselstvím solidarity

Více informací
Po nedávné historické návštěvě premiéra Benjamina Netanyahua v Ománu říká toto království Arabského zálivu, že je čas přijmout židovský stát. "Izrael je v tomto regionu přítomný a všichni tomu rozumíme. Svět si to také uvědomuje a možná je načase, aby se s Izraelem zacházelo stejným způsobem (jako s ostatními státy) a aby také měl stejné povinnosti," řekl ománský ministr zahraničí Yousuf bin Alawi na regionálním summitu o bezpečnosti v Bahrajnu. Nad těmito jednoduchými slovy by se ve většině mezinárodních vztahů nikdo nepozastavil. Ale ne tak na Blízkém východě – ten stále z velké části odmítá samotnou existenci Izraele – zde toto přímočaré poselství neznamená nic menšího než revoluci.

Nastal čas přijmout židovský stát, říká království Arabského zálivu.

Více informací
Velvyslankyně Nikki Haleyová v OSN buduje podporu, aby byla schválena rezoluce odsuzující Hamas.

Velvyslankyně Nikki Haleyová v OSN buduje podporu, aby byla schválena rezoluce odsuzující Hamas.

Více informací

Připomínka křišťálové noci v Karlových Varech

Více informací
Prohlášení ICEJ k masakru v Pittsburghu Jeruzalém, pondělí 29. října 2018 Mezinárodní křesťanské velvyslanectví Jeruzalém vyjadřuje nejhlubší soustrast rodinám a přátelům obětí zavražděných o šabatu při šokujícím a zvráceném masakru v synagoze Strom života v Pittsburghu. Modlíme se, aby uprostřed této tragédie nalezli útěchu u nebeského Otce.  

Prohlášení ICEJ k masakru v Pittsburghu

Více informací
Když se učedníci ptali Ježíše na Olivové hoře, jaká budou znamení jeho příchodu a skonání věku, Ježíš začal svou odpověď slovy: „Dávejte si pozor, aby vás někdo nesvedl.“

Bitva o pravdu

Více informací