Petice za přesun velvyslanectví ČR do Jeruzaléma

My, níže podepsaní, vyzýváme vládu a Parlament České republiky, aby rozhodli o přestěhování velvyslanectví České republiky v Izraeli z Tel Avivu do Jeruzaléma a povýšili tak tamní diplomatické zastoupení na plnohodnotné velvyslanectví.

Současné barbarské útoky palestinských teroristů nenechávají nikoho na pochybách, že skutečným cílem těchto organizací není vytvoření dvou států, v nichž by Židé a Arabové mohli žít v míru a bezpečí, nýbrž genocida Židů a jejich vyhnání z jejich historické domoviny. To platí nejen pro Hamás, ale také Fatáh a celou Organizaci pro osvobození Palestiny, jak dosvědčují jejich charty i jejich dlouhodobé chování. S takovými partnery nelze vést žádná mírová jednání.

Pokrytectví mezinárodního společenství, které po léta upírá Izraeli jako jedinému státu na světě právo určit si své hlavní město, je nejen nenormální, ale ve světle těchto skutečností nemravné. Ve snaze ustupovat údajným zástupcům palestinského lidu ve skutečnosti pomáhají udržovat při životě genocidní vize těchto krvežíznivých teroristů. Mír v oblasti nenastane, dokud se Palestinci nevzdají těchto šílených snů a nesmíří se s existencí Izraele.

Varování, která zaznívala při přesunu velvyslanectví Spojených států a dalších zemí do Jeruzaléma, se ukázala jako planá, protože byla vedena strachem před násilím. Chlácholením teroristů však ještě nikdy nebylo míru dosaženo, jak dobře víme z vlastní nedávné historie.

Přesunutí velvyslanectví v této pohnuté době bude jasným signálem, že podporujeme právo Izraele na existenci, a dlouhodobě podpoří všechny mírumilovné síly v regionu. Vyzýváme naše představitele, aby v této chvíli projevili odvahu a vůli k pravdě.

 

Mojmír Kallus, Mezinárodní křesťanské velvyslanectví Jeruzalém

Denis Doksanský, Sion školy Hradec Králové

Jan Kubalčík, Konzervativní strana

 

Petici můžete podepsat online zde:

https://e-petice.cz/petitions/ceska-ambasada-do-jeruzalema-.html

 

Zveme Vás také ke spolupráci při šíření petice. Pokud nám chcete pomoci se sbíráním podpisů, stáhněte si podpisový arch a po jeho vyplnění nám jej zašlete poštou. Podpisový arch si můžete stáhnout po zadání Vašeho platného emailu, který budeme využívat pro další komunikaci v této věci.

Děkujeme!