Novinky

Dohoda mocností „5+1“ s Íránem z pohledu jednoho Íránce

Západní svět se nesmírně raduje z dohody, kterou uzavřelo pět mocností, stálých členů Rady bezpečnosti OSN, plus Německo („5+1“) s Íránem. Západ doufá, že touto cestou dostane sporný atomový program islámského režimu v Teheránu pod kontrolu. Naprostá většina Íránců doufá ve zlepšení hospodářské situace ve své zemi a uvolnění sankcí.

Více informací
Loňská válka v Gaze povzbudila mnoho křesťanů z celého světa, aby prostřednictvím ICEJ zasílali peníze na naléhavé potřeby související s tímto typem konfliktu. Získali jsme tak prostředky na dalších devět přenosných protiraketových krytů pro obyvatele západního Negevu, kteří jsou neustále ohrožováni raketami Kásam odpalovanými z Gazy.

ICEJ dodává další kryty ohroženým obcím

Více informací
Hospodin umí věci dokonale načasovat a jeho cesty jsou vyšší než cesty naše. Před čtyřmi lety jsme v ICEJ přijali prorocké slovo, že brzy otevřeme deset poboček v muslimských zemích. To bylo něco zcela nečekaného a kladli jsme si otázku, jak by k tomu mohlo dojít. Pak se ale objevil pastor z Afriky s jedinečným obdarováním a téměř sám a bez pomoci začal tuto smělou vizi měnit v realitu.

Náš muž v západní Africe

Více informací

Všichni jsme lidi 2015

V neděli 19. dubna uspořádala v Praze česká pobočka Mezinárodního křesťanského velvyslanectví již po dvanácté akci proti antisemitismu „Všichni jsme lidi“.

Více informací
Komise OSN pro lidská práva vydala v pondělí svou očekávanou zprávu o loňské letní válce Izraele proti palestinskému teroristickému Hamásu v pásmu Gazy. Dospěla k závěru, že „Hamás i Izrael se mohly dopustit válečných zločinů“, ale neúměrně větší pozornost věnuje postupu Izraele.

Přečetli jsme za vás.

Více informací

Pochod v Jeruzalémě - video

Více informací

Rozhovor s Mojmírem Kallusem na Svobodném fóru

Musíme oddělit to, co se děje u nás, a co je v jiných zemích. Co vidíme dnes, je výsledek delšího vývoje, který trvá už řadu desetiletí. 

Více informací

Mladí Češi a Němci přebírají štafetu od Židů, kteří přežili holocaust

Dvanáctého ročníku akce „Kulturou proti antisemitismu“ se v neděli 19. dubna 2015 v Praze zúčastnilo více než 500 občanů, mezi nimi padesát českých a padesát německých středoškoláků, kteří symbolicky převzali štafetu historické paměti od židovských obětí nacistické genocidy.

Více informací
Článek Gity Zbavitelové z Českého rozhlasu pod názvem "Mezinárodní dohoda s Íránem má k dokonalosti daleko".

Přečetli jsme za vás

Více informací

Videoreportáž z letošního Chaverutu

Reportáž z letošního ročníku "Dnů valašsko-izraelského přátelství" ve Valašském Meziříčí

Více informací